Specyfika polskich knajp
Wieczorne wyjście na piwo lub drinka, z kolegami, dziewczyną, czy paczką przyjaciół, to jeden z najczęstszych sposobów spędzania czasu przez młodych ludzi. Wychodząc do polskich pubów, możemy zaobserwować kilka specyficznych rzeczy. Po pierwsze zamówienie, mowa cały czas o typowych miejscówkach, zazwyczaj składa się je przy barze, samemu trzeba podejść i przynieść sobie picie, raczej nikt nie pofatyguje się, by nam je donieść. Na szczęście inaczej jest w przypadku jedzenia, tutaj prędzej uświadczymy kelnera przy naszym stoliku.
Gdy natomiast opróżnimy naczynie, w momencie zostanie nam ono wzięte sprzed nosa, czyli ze stolika. Taka nadgorliwość wydaje się wynikać chyba przede wszystkim z niedoborów w wyposażeniu, choć może z nadgorliwości właściciela? Wybierając się do knajpy, lepiej wziąć ze sobą osobę towarzyszącą, w takich miejscach imprezuje się bowiem zazwyczaj we własnym gronie, siedząc przy stolikach. Siedzenie przy barze, o ile jest w ogóle możliwe, zazwyczaj nie jest mile widziane przez barmana, który co rusz proponuje nam stolik. Jeśli liczymy na poznanie kogoś, wybierzemy się lepiej do klubu.